https://www.ccvshop.nl/
http://www.keurmerk.info/
http://www.loyaltyprofs.nl/

Webshop Keurmerk is het grootste keurmerk voor webwinkels van Nederland. Met bijna 5000 aangesloten webshops is de organisatie niet alleen in Nederland actief maar ook in België, Duitsland en Frankrijk. Mark Teurlings is voorzitter van de Stichting Webshop Keurmerk.


Hi_A5P3291
Internationaal online shoppen wordt steeds populairder. Voor Webshop Keurmerk een reden om zich over de grenzen te begeven met inmiddels ook een internationale naam: Webshop Trustmark. Toen het keurmerk de Belgische markt opging, was het binnen een paar maanden het grootste van het land. De behoefte is groot, legt Teurlings uit. „Met een keurmerk geven webshops aan dat zij de wettelijke regels naleven. Dat wekt vertrouwen van de consument en dat is essentieel. We kregen al veel langer de vraag om onze voorwaarden in het Duits en Frans te leveren.”

Reviews
Webshop Keurmerk zoekt op meer gebieden uitbreiding en versterking van het aanbod. Recentelijk is Teurlings een overeenkomst aangegaan met Trustpilot: een Deens bedrijf dat reviews op webshops ondersteunt. „Elke bij ons aangesloten webwinkel krijgt een gratis account.” Teurlings betoogt dat een webwinkel gewoon goed moet zijn. Groot of klein maakt niet uit; elke webwinkel betaalt dan ook een even lage contributie. Dat heeft voordelen voor zowel consument als webshop, benadrukt hij. „Wij hebben er geen belang bij om webwinkels aan ons te binden omwille van een hoge contributiebijdrage, want iedereen betaalt evenveel. Van alle aangesloten webwinkels weten consumenten dus dat wij ze houden aan Europese en nationale wetgeving en aan onze keurmerkcode.”

Bescherming
Consumentenvertrouwen is essentieel voor webshops. Wie eenmaal een slechte ervaring heeft, krabt zich wel twee keer achter de oren voor een volgende aankoop. Een keurmerk beschermt. Overtredingen hebben vaak te maken met het niet nakomen van leveringen of het niet terugbetalen van retouren. Met Paypal en creditcard is de consument beschermd voor aankopen die niet geleverd worden. Teurlings: „Heb je als consument twijfels bij een bepaalde webshop, kies dan een betaalwijze die je beschermt of kies voor betalen achteraf.”

Bemiddeling
Webshop Keurmerk bemiddelt tussen de consument en de aangesloten webwinkel, als die er bij een geschil samen niet uitkomen. Teurlings: „Het doel is altijd tot een oplossing te komen. Toch gebeurt het wel dat een geschil onoplosbaar blijkt. De consument kan dan een onafhankelijke geschillencommissie laten bemiddelen. Als die de consument in het gelijk stelt, moet de veroordeelde webshop de uitspraak nakomen.” Webshop Keurmerk biedt de garantie dat zij de uitspraak zullen nakomen, mocht de webshop dat niet doen.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail