Ongelofelijk veel mensen hebben tegenwoordig een website. Ze zijn natuurlijk lang niet allemaal goed, veilig en bekend. Dit artikel is opgesteld om je te helpen bij het veilig maken van je site, zowel voor jezelf als voor je bezoekers. Het zijn natuurlijk allebei belangrijke punten. Het is niet de bedoeling dat jij je vertrouwelijke info kwijtraakt en dat je bezoekers zich veilig voelen, op deze manier raak je ze minder snel kwijt.

VPN dienst

Een VPN is vooral voor de veiligheid van jouw eigen gegevens. VPN staat voor virtual private network. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof je vanuit een ander IP adres op het internet surft. Dit is een vooral voordeel als je onderweg bent. Omdat er in het anno nu bijna overal gratis internet wordt aangeboden, in cafés, op vliegvelden en zelfs in bussen, kan iedereen erop en wanneer jij besluit om even te werken kunnen mensen zo bij je gegevens. Ze kunnen je internet verkeer lezen en kopiëren, hierdoor is de kans groot dat je belangrijke en vertrouwelijke info gestolen wordt. Met een VPN kan dit niet overkomen.

HTTPS

Sommige mensen en websites zijn al overgestapt van http naar https. Dit is wat er net voor de dubbele punt staat in de URL van een site. Wanneer er gebruik van gemaakt wordt komt er naast de link een slotje te staan met het woord ‘veilig’ ernaast. Dit ziet iedereen die de website bezoekt. https versleuteld alle gegevens die op de site worden ingevoerd, email adressen, wachtwoorden, inlog gegevens en belangrijker nog bankgegevens. Hierdoor kunnen hackers en buitenstaanders niet bij deze gegevens en blijven ze veilig. Dit is van belang voor de bezoekers van sites, wanneer ze ze zien dat een site als hhtps staat ingeschreven hebben ze geen wantrouwen en komen ze vaker terug.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail